Cursussen – EHBO kinderen

Bij voldoende deelname wordt er elk jaar een cursus georganiseerd voor senioren, EHBO bij kinderen (0 tot 8 Jaar).
      
Aan deze cursus kunnen belangstellenden deelnemen die 16 jaar zijn of ouder. De lessen worden gegeven van 19.30 tot 21.30 uur, op de onderstaande maan-donderdagen.
In begin 2023 starten we wederom een cursus. Opgave kan nu al, via de mail naar EHBO Didam

Onderstaande datums zijn van deze nieuwe cursussen:
In overleg na behoefte/animo

Een tweede mogelijkheid is er eventueel bij voldoende animo.
Datums in overleg met de groep cursisten.
Kinderen zijn vliegensvlug en als het dan eens misgaat, dan wilt U toch de juiste Eerste Hulp kunnen verlenen. Ook kan het zijn dat U bedrijfsmatig de cursus gaat volgen.
Misschien werkt u op een kinderdagverblijf of in een peuterspeelzaal, op een school, in een vereniging en heeft u veel kinderen om u heen.

Algemene informatie over de cursus

Tijdens de cursus krijgt u inzicht in de verschillen tussen zuigelingen, kinderen en volwassenen, die van belang zijn voor de eerstehulpverlening, zoals

  • lichaamsbouw;
  • gedrag van zuigelingen en kinderen bij ongeval en ziekte en de wijze waarop hierop het best kan worden gereageerd

U leert hoe Eerste hulp te verlenen aan zuigelingen en kinderen bij stoornissen in de vitale functies en plaatselijke letsels, die veel bij zuigelingen en kinderen voorkomen, hart reanimatie (AED) is dus zeker een onderwerp welke in de cursus word behandeld.
U krijgt inzicht in de gevaren die in het bijzonder zuigelingen en kinderen bedreigen en de wijze waarop deze kunnen worden bestreden.
Indien u in het bezit bent van een diploma Eerste Hulp, ontvangt u het certificaat Eerste Hulp aan kinderen. Dit is ook van belang als u bedrijfsmatig de cursus volgt.
Als u hier (nog) niet in het bezit van bent, krijgt u een moduleverklaring/certificaat.

Een officieel certificaat van Het Oranje Kruis kost U 16 euro extra.

Tip:

Op de site van de Nationale bond kijkt u hier of u de cursusonkosten kunt declareren bij Uw zorgverzekering. Dan krijgt u een lijst met verzekeringen die allemaal een vergoeding geven voor de EHBO cursussen.