Cursussen – EHBO via internet

De eerste reactie is vaak: “Dat kan toch niet!” of “Wat is dat nu?”

Maar het belangrijkste van EHBO is dat je moet WETEN wat je moet DOEN.

Dus gaat EHBO Didam mee met de moderne tijd: vernieuwend en inspelend op de nieuwe generatie die graag via E-learning kennis wil opdoen: in hun eigen tijd, op het moment dat het hen schikt.

Kijk maar eens op www.ehbo.nl deze gaat uit van het Oranje kruis.

Er wordt de mogelijkheid geboden om in bepaald tijdbestek de theorie te leren, wat neerkomt op ongeveer 6 uur, de theorie te leren van 12 blokken/thema’s voor een X bedrag. Na afloop van deze cursus krijg je een certificaat dat je de theorie van de EHBO kent. Dit certificaat is een half jaar geldig. Het is geen diploma en geeft ook geen garantie dat je moeiteloos slaagt voor het EHBO examen vlg normen Oranje Kruis.
Maar dan …
Je hebt dan wel in theorie geleerd wat je moet doen, maar die theorie toepassen in de praktijk is weer iets anders.

En hier komt de EHBO vereniging in beeld.

Wij als EHBO Didam hebben dan een passend aanbod van een cursus waarin het praktisch handelen, het toepassen van de theorie in de praktijk, geleerd en geoefend kan worden. En ook dat laatste is heel belangrijk. Want juist door het oefenen van de praktische handelingen, kun je op een kritiek moment bijna automatisch de juiste handelingen uitvoeren.

Deze cursus wordt naar behoefte afgesloten worden met een officieel examen, waarmee je het officiële EHBO diploma volgens de richtlijnen van het Oranje Kruis behaalt. Vanzelfsprekend is het dan wel de noodzaak dat de theorie (dmv zelfstudie) goed geleerd moet zijn en dat men deze kennis dan ook kenbaar dient te maken op dit examen. Deze combinatie van e-learning en een praktijk cursus wordt ‘blended learning’ genoemd: theorie leren in eigen tijd op ieder moment van de dag en praktijk leren tijdens een korte cursus van een 7 tot 10-tal (naar behoefte) avonden.

Informatie en opgave kan nu al, via de mail naar EHBO didam